Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u svojstvu Provoditelja Programa za civilnoga društva u Hrvatskoj u okviru fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške u suradnji s donatorima organizirala je bilateralni sastanak 13. i 14. lipnja u IMPACT – Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, pod nazivom “Različitim perspektivama prema suradnji”.

Bilateralni sastanak je započeo otvaranjem izložbe ispred IMPACT centra gdje su provoditelji projekata predstavili svoje rezultate. Nakon pozdravnih govora Nj.E. Astrid Versto i Cvjetane Plavša-Matić, uslijedila su izlaganja Gorana Momčilovića iz Nacionalne zaklade, Envera Djulimana iz Norveškog helsinškog odbora i Antile Paivi iz Ureda za financijske mehanizme. Uslijedila je rasprava o načinima povezivanja i umrežavanja te aktualnoj situaciji u kojem se civilno društvo nalazi.

Drugi dan skupa bio je rezerviran za rad u grupama, gdje su predstavnici organizacija i Norveške, Slovenije i Mađarske u radu s predstavnicima hrvatskih udruga diskutirali o metodama i strategijama suradnje s partnerima iz donatorskih zemalja.

Više: Priopćenje za javnost

Prezentacije sa skupa:

Enver Djuliman – NHC

Goran Momcilovic – NFCSD

Paivi Antilla – FMO

Fotogalerija: