Ured za financijske mehanizme je objavio natječaj za provoditelja Regionalnog fonda za suradnju u sklopu Globalnog fonda EGP-a i Kraljevine Norveške.

Regionalni fond bi uključivao zemlje EGP-a, donatorske zemlje i susjedne zemlje (točnije:  Albanija, Bjelorusija, BiH, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rusija, Srbija, Turska, Ukrajina). Regionalna suradnja bi se odnosila na izmjenu znanja, politika i najboljih praksi kao i podizanju kapaciteta organizacija.

Od Provoditelja Programa se očekuje adminstrativno i tehničko vođenje fonda koji će dodjeljivati sredstva za projekte koji će nužno uključivati organizacije i 3 kategorije zemalja (gore navedenih). Rok za predaju prijava je 15. rujna 2016. u podne a provedba je određena na razdoblje od kraja 2016. najkasnije do 31. prosinca 2024. godine.

Prijaviti se moguće samostalno ili u partnerstvu s više organizacija od kojih najmanje jedna mora imati dovoljno iskustva u upravljanju transnacionalnih projekata (ugovaranje i isplaćivanje). Procjenjivat će se stručnost i iskustvo, sistem upravljanja fodnom te omjer ponuđene cijene i kvalitete, kao i kvaliteta prijavitelja, odnosno dosadašnja iskustva u re-grantingu, praćenju, provedbi, komunikaciji, izvještavanju, itd. Najviši iznos za upravljanje (management fee) je 5 milijuna eura za razdoblje do 8 godina.

Više informacija kao i cjelokupnu dokumentaciju moguće je pronaći ovdje.