Građanskom akcijom realizirane su brojne aktivnosti u koje su bile uključene različite strukture građana, od žena, djece i mladih, osoba s inavliditetom, sve do osoba treće životne dobi. Kroz solidarnost i osnaživanje pojedinaca dan je doprinos aktivnom građanstvu te je poboljšana društvena aktivacija i uključenost ranjivih skupina u lokalnoj zajednici. Kroz javne akcije ostvarena je uspješna suradnja s lokalnim udrugama i institucijama i time ojačana međusektorska suradnja i umreženost. Organiziranjem javnih akcija pojačana je vidljivost rada udruge, a do izražaja je došao i volonterski angažman velikog broja mladih te pridruženih partnera što uveliko doprinosi jačanju i razvoju društvenog kapitala.
Pokazatelji koji prate ostvarene rezultate su: 14 organiziranih događanja, 610 direktnih sudionika i cca 700 indirektnih sudionika čime je povećana vidljivost u lokalnoj zajednici. Pored toga, volonteri i djelatnici EDVU sudjelovali su na javnim događanjima gdje su stvorene prilike za suradnju i umreženost s drugim udrugama i institucijama s područja grada Vukovara.

baloni_2-0ea36 baloni-f0fae dan_otvorenih_vrata2-664c0 dan_otvorenih_vrata-460dd eu_pohodi_2-30b6a eu_pohodi-22b8f gosti_iz_njemacke_2-3d9c2 gosti_iz_njemacke-dd50b ulicna_frka_2-5f479 ulicna_frka-9c11e vevu_1-062a8 vevu_2-fdf73