Akcija Veseli kutak udruge Novi svijet imala je za cilj uređenje i opremanje sobe za igru i učenje u Dječjem domu Vrbina Sisak. U akciji su sudjelovala 4 djelatnika Udruge i 11 volontera.
U travnju su održane pripremne radnje, pozivi građanima da se uključe u akciju, sastanci, nabava didaktičke opreme, igračaka, knjiga, računala, jastuka za sjedenje, čišćenje i presvlačenje kutne garniture, izrada radnog stola i polica.
Krajem mjeseca svibnja zajedno s domaćinima Dječjim domom ugostili smo novinare te javnosti predstavili što smo napravili.
Istoga dana održana je edukativno – zabavna radionicu za štićenike Doma u novouređenom prostoru pri čemu je korišteno novo računalo te didaktička oprema.
Akcija je imala vrlo dobar odjek u javnosti, pobudila je interes na društvenim mrežama, pratili su ju svi lokalni mediji, građanima je podijeljeno oko 1000 promotivnih deplijana, tiskano je 50 majica za volontere i štićenike doma.
Posebna je vrijednost Veselog kutka što i nakon završetka akcije novouređeni prostor ostaje na korištenje štićenicima Doma.

tum tumb tumb.php tumb.php1