Plava knjiga’ predstavlja 5 prioritetnih sektora i 23 programska područja uključena u Fondove EGP-a i Kraljevine Norveške za razdoblje 2014. – 2021.

Predstojeće razdoblje financiranja predstavlja najambiciozniji plan do sada od strane država EGP-a/ EFTA-e obzirom na ugovoreni proračun od 2,8 milijardi eura, a svoj temelj ima u uspjehu proteklog razdoblja, i usmjerenosti na rezultate. Nadolazeće razdoblje će u svojem programskom dijelu uzeti u obzir specifičnosti svake države uključene u provedbu, kako bi se polučili još bolji rezultati.

Prijedlog ‘Plave knjige’ je bio dan na javno savjetovanje u razdoblju od 27. svibnja do 8. srpnja 2016. godine. U tom razdoblju, prikupljeno je približno 1.500 reakcija i prijedloga iz svih zemalja uključenih u provedbu.

‘Plava knjiga’ predstavlja iscrpan uvod u fondove EGP-a i Kraljevine Norveške za razdoblje 2014. do 2021. godine prikazujući prioritetne sektore i programska područja koja su prihvatljiva za financiranje. Ujedno, ona služi kao vodič u uspješnim pregovorima sa zemljama korisnicama prilikom sklapanja Ugovora o suradnji i kreiranju nacionalnih programa prihvatljivih za financiranje.

Završnoj verziji možete pristupiti ovdje.