(Zagreb, 25. rujna 2017. godine) Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u svojstvu provoditelja Programa za organizacije civilnoga društva Fonda Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške za razdoblje od 2009.- 2014. organizirala je završno događanje/konferenciju vezano za kraj provedbe Programa, koje se održalo 25. rujna 2017. godine u muzeju Mimara u Zagrebu.

Konferenciji su prisustvovali Nj.E. gospođa Astrid Versto, Veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, gospodin Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, gospodin Velimir Žunac, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te gospođa Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, koji su pozdravili skup te redom naglasili važnost organizacija civilnoga društva i kontinuitet financiranja kroz nadolazeće razdoblje fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.

U nastavku su predstavljena glavna postignuća Programa, predstavljen je promotivni film koji prikazuje neke od rezultata provedenih projekata, te je prikazana izložba koja se na slikovit način osvrnula na provedbu projekata.

U završnom dijelu Konferencije ukratko je predstavljen okvir za nadolazeće financijsko razdoblje 2014. – 2021. godine odnosno Fond aktivnih građana, te je otvorena diskusija vezano uz prioritete financiranja organizacija civilnoga društva.

Prezentacija_Cvjetana Plavsa-Matic_Mimara

Prezentacija_Goran Momčilović_Mimara